Küreselleşme Sürecince Avrupa Birliği’nde Belge Yönetimi Uygulamaları ve Türkiye - Külcü, Özgür (Bilgi Dünyası, 2006)
Çalışmada 90’lı yıllarla birlikte hız kazanan küreselleşme süreci, bu sürecin uzantısı olarak Avrupa Birliği (AB) içerisinde belge ve arşivcilik alanlarına yönelik uygulamalar ele alınmaktadır. Bu noktada belge ve arşiv yönetimine dönük olarak AB bütünleşme süreci ile ortaya çıkan düzenlemeler, girişim, proje, uygulama modelleri ve standartlar tanıtılmakta ve değerlendirilmektedir. Giderek sürecin bir parçası olarak ülkemizde, belge ve arşiv uygulamalarının AB açısından geliştirilmesine dönük yaklaşımlar değerlendirilmektedir.