Bilgi Teknolojilerinin Belge Yönetimine Etkisi ve Elektronik Belge Yönetimi - Aydın, Cengiz (Bilgi Dünyası, 2005)
Bilgi teknolojileri özellikle son on yılda çok hızlı bir gelişme sağlamış ve bu gelişmeler bilgi ve belge yönetimi mesleğini etkilemiştir. Bilgi teknolojilerindeki gelişmeler kurumsal yapı içindeki belge üretimi, depolama, iletim ve paylaşma anlayışlarında önemli değişmelere sebep olmakta, geleneksel belge yönetimi anlayışları yerini modern yönetim anlayışlarına bırakmaktadır. Bu noktada elektronik belgeler çözülmesi gereken önemli sorunlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmada, bilgi teknolojilerinin belge yönetimine etkisi ve bu etkinin doğal sonucu olan elektronik belgelerin yönetimi üzerinde durulmuştur.