Bilgi Kaynaklarının Değerlendirilmesi - Melun, Margaret (Bilgi Dünyası, 2005)
Genelde kütüphaneciler kitap ve süreli yayınlara ilişkin değerlerin eleştirel analizine ilişkin teknikleri bilirler. Çünkü koleksiyona uygun yayınlar sipariş edebilmek, bibliyografyalara künye eklemek, normal okuyucu ve akademisyenlere eser tavsiye edebilmek gibi birçok neden, bunları öğrenmelerini gerektirmiştir. Internet’in bulunuşu ve bir araştırma aracı olarak kullanılması ile birlikte internet sitelerinin değerlendirilmeleri gittikçe artan bir şekilde önem kazanmıştır. Internet’e sayfalar hiç bir editör incelemesi veya kabulünden geçmeksizin gönderilebildiğine göre kullanıcıların bu bilgiyi nasıl değerlendirebileceklerini bilmesi yaşamsal öneme sahiptir. Bu makale, böylesine değerlendirmelerin yapılabilme yollarından kısaca bahsetmektedir.