Elektronik Bilgi Kaynaklarının Seçimi - Al, Umut; Al, Pınar (Bilgi Dünyası, 2003)
Yıllar boyu kütüphane kullanıcıları gereksinim duydukları bilgiyi saklamakta sadece basılı ortamdan yararlanmışlardır. Günümüzde ise webin yaygınlaşması ve elektronik bilgi kaynaklarının kütüphane koleksiyonlarına dahil edilmesiyle birlikte, basılı ortamın yanı sıra elektronik ortamda yer alan bilgilerin de kullanılması gündeme gelmiştir. Zaman içinde elektronik dergi, elektronik kitap, elektronik ansiklopedi, elektronik sözlük, elektronik tez gibi bilgi kaynağı türleri kütüphane koleksiyonlarındaki yerlerini almaya başlamıştır. Bu çalışmada, elektronik bilgi kaynaklarına ilişkin seçim ölçütlerinin neler olduğu tartışılmakta, koleksiyonlarına elektronik bilgi kaynağı seçen kütüphanelere yardımcı olmak amacıyla önerilere yer verilmektedir.