Belge Yönetiminde Yeni Fırsatlar: Dijitalleştirme ve İçerik Yönetimi Uygulamaları - Külcü, Özgür (Bilgi Dünyası, 2010)
Bu çalışma özellikle dijitalleştirme ve kurumsal içerik yönetimi uygulamalarının ardından belge yönetimi alanında yeni koşulları tanımlamayı amaçlamaktadır. Günümüzde dijitalleştirme ve içerik yönetimi iç içe gelişmektedir. Dijitalleştirme uygulamaları geleneksel olarak basılı ortamdan elektronik ortama geçişi temsil etse de yapılandırılmamış metin ya da imajların yarı yapılandırılmış ya da yapılandırılmış formlara dönüştürülmesi, tanımlanması ve erişimi faaliyetlerini de kapsamaktadır. Öte yandan kurumsal içerik yönetimi kurumsal bilgi içeriğin tümünün bütünsel olarak idaresini kapsamakta ve doküman yönetimi, belge yönetimi, Web içerik yönetimi ve iş akış yönetimi uygulamalarını içermektedir. Bu kapsamı ile dijitalleştirme ve içerik yönetim faaliyetleri belge yönetimi uygulamalarını yakından etkilemekte, alanın geleceğine yön vermektedir. Çalışma bu çerçevede gelişen süreci ve sonuçlarını değerlendirmektedir.
Keywords: Belge yönetimi; Dijitalleştirme; Kurumsal içerik yönetimi