Bilgi Teknolojileri ve Hastane Bilgi Sistemleri Kullanımı: Sağlık Çalışanları Üzerine Bir Araştırma - Işık, Oğuz; Akbolat, Mahmut (Bilgi Dünyası, 2010)
Bu çalışmanın amacı, sağlık çalışanlarının bilgi teknolojileri ve hastane bilgi sistemlerini kullanma becerilerini ortaya koymak ve hastane bilgi sistemlerinin faydaları konusundaki görüşlerini değerlendirmektir. Araştırma Nisan 2009 tarihinde Sakarya ilinde faaliyette bulunan 11 hastanede gerçekleşmiştir. Araştırmaya 544 sağlık çalışanı katılmıştır. Veriler anket tekniği ile toplanmıştır. Verilerin analizinde tanımlayıcı istatistiksel yöntemler, Bağımsız Örneklerde t Testi ve One Way ANOVA testi kullanılmıştır. Anketin güvenilirliği Cronbach Alpha katsayısına göre hesaplanmıştır. Sonuçlar %95’lik güven aralığında, p
Keywords: Hastane bilgi sistemi; Bilgi teknolojileri; Sağlık çalışanları