Haberin Geleceği: Gazetelerle İlgili Bilgi Hizmetlerinin Yapılanması ve Kullanımı - Önal, H. İnci (Bilgi Dünyası, 2007)
Araştırmanın amacı, haber sağlama hizmetlerinin bugününü ve geleceğini incelemektir. Gazete toplayan ve okurların gazete içeriklerine hızlı ve kolay erişimini sağlayan kütüphane ve arşivler, faaliyetlerini ve buna bağlı olarak deneyimlerini artırmaktadırlar. Bu araştırmanın ilk adımı olarak, görüşme ve yazılı anket teknikleriyle Ankara’da temsilcilikleri bulunan 6 ulusal gazetenin sorumlularına ulaşılmıştır. Güncel durum, verilen hizmetler, sorunlar ve iş planlarıyla ilgili bilgi toplanmıştır. Yapılan değerlendirme, gazete bilgilerinin yaygınlaştırılmasında, gelişen bilgi teknolojilerinin kütüphanelere daha fazla görev yüklediğini göstermektedir.
Keywords: Haberler; Bilgi yönetimi; Gazeteler; Gazetecilik