Tıp ve Sağlık Bilimleri Kütüphaneciliğinde Ulusal ve Uluslararası Dernek Oluşumları - Güneş, Güssün (Bilgi Dünyası, 2007)
Tıp kütüphaneleri tıbbî bilginin sınıflandırılması, saklanması ve kullanıma sunulması açısından önemli işlevler yüklenmiştir. Tıp kütüphanelerinin 1850’den bu yana sürekli gelişme halinde oldukları gözlenmektedir. Bu makale, modern tıp kütüphaneleri arasındaki dernekleşme boyutunu incelemektedir ve Türkiye’de kurulmuş olan tıp ve sağlık bilimleri kütüphane derneklerine de değinmektedir. Aynı bağlamda, ÜNAK Tıp ve Sağlık Bilimleri Çalışma Grubu’nun yaptığı çalışmalar da anlatılmaktadır.
Keywords: Tıp kütüphaneciliği; Kütüphanecilik dernekleri-ÜNAK; Çalışma Grupları