21. Yüzyıla Girerken Bir Bilgi Kurumu Olarak Müze - Uralman, N. Hanzade (Bilgi Dünyası, 2006)
21. yüzyılın başında müzeler, topluma ulaşma yöntemleri bakımından, bir önceki yüzyılın önerdiği koşullardan etkilenmiştir. Bu yöntemlerden en yaygını, bilgiyi kullanarak çalışmalarını ve hizmetlerini geliştirmeleri olmuştur. Bu yöntem, müzelerin toplumu geliştirmek üzere hizmet vermesini destekleyerek, sadece gösteri ve eğlence merkezi olmalarını engeller. Bu makalede, çağımızın müzelerinde bilginin nasıl kullanılacağı tanımlanarak, müzelerin bilgi kullanımlarına göre değerlendirilmeleri için bir sınıflama sistemi önerisinde bulunulmaktadır.
Keywords: Müze bilgi hizmetleri; Müze bilgi sistemleri; Müzeler- Bilgi işlem