Bilgi Merkezlerinin Yönetiminde Bilgi Sistemlerinin Rolü - Anameriç, Hakan (Bilgi Dünyası, 2005)
Bilgi merkezleri birer organizasyon olduklarına göre, bilimsel yönetim yaklaşımındaki ilerlemeler, bilgi merkezlerinin örgütsel gelişimleri için de kullanışlı olabilecek sonuçlar ortaya koyarlar. Çalışmada, bu açıdan göz önüne alındıklarında, sistem analizi, toplam kalite yönetimi, halkla ilişkiler, bilgi sistemleri ve bilgi yönetimi yaklaşımlarının, bilgi merkezleri için geçerlilikleri incelenmektedir.
Keywords: Bilgi sistemleri; Yönetim bilgi sistemleri; Karar destek sistemleri; Veri işlem sistemleri; Kütüphane yönetimi; Bilgi merkezleri