Bilgi Merkezleri için Veri Tabanı Seçim Kriterleri ve Kullanıcı Eğitimi - Akçal, İlhan; Kaya, Serkan (Bilgi Dünyası, 2005)
Makalede, elektronik kaynakların kütüphane koleksiyonlarında yer alma nedenleri ve bu kaynakların seçiminde uygulanması gereken ölçütler tartışılmaktadır. Ayrıca, basılı yayınlar için koleksiyon geliştirmede var olan kriterlerin yanısıra, elektronik kaynaklara özgü birçok faktör de ele alınmaktadır. Elektronik kaynakların seçilmesi ve hizmete sunulmasında ortaya çıkan en önemli sorun olan kullanıcı eğitimi konusunda da, örnek bir çözüm önerisi sunulmaktadır.
Keywords: Elektronik kaynaklar; Veri tabanı; Derme gelişimi