Çocuk Kitaplarında Dil Sorunu - Özkan, Nazmiye; Yılmaz, Bülent (Bilgi Dünyası, 2001)
Bu çalışmada, 7-14 yaşlar arasındaki çocuklara hitap eden resimli kitap, masal ve roman-öykü türündeki Türkçe çocuk kitaplarının 1967 yılına göre. 1997 yılında dil açısından nasıl bir değişim gösterdiği incelenmiştir. Bu amaçla. 1967 yılında yayımlanmış 24 ve 1997 yılında yayımlanmış 47 olmak üzere toplam 71 çocuk kitabı değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirmede anlatım bozukluğu, yazım kuralları, noktalama işaretleri, yabancı ve argo kelime kullanımı ile dizgi hataları temel ölçütler (kriterler) olarak alınmıştır. Araştırma sonucunda, çocuk kitaplarında 1997 yılında 1967 yılına göre, dil kullanım açısından olumlu bir değişim olduğu anlaşılmıştır.
Keywords: Çocuk kitapları; Dil sorunu