Metadata Kavramı - Küçük, Mehmet Emin; Al, Umut (Bilgi Dünyası, 2001)
İnternet kullanıcılarına iletişimde hız ve kolaylıklar sunmakla birlikte bilgi erişim açısından bir dizi sorunu da beraberinde getirmiştir. Bu sorunları çevrim içi ortamda yer alan belgelerin tamamının kapsanması, dizinlenmesi, seçimi, erişimi ve bu karmaşık çevrim içi ortamda farkedilebilmek olarak özetlemek olanaklıdır. Çalışmamızda İnternet bilgi kaynaklarının düzenlenmesi ve erişim sorunlarına çözüm olarak ortaya çıkan metadata kavramı açıklanarak, metadata oluşturma araçları ve metadata standartlarından bazıları tanıtılmıştır.
Keywords: İnternet; Metadata; Metadata standartları; Elektronik kaynaklar-kataloglama; Metadata araçları