Metadata Kavramına Kısa Bir Giriş - Hanlon, Ann (Bilgi Dünyası, 2001)
Metadata terimi kütüphanecilik alanında sürekli karşımıza çıkan terimlerden bir haline gelmiştir. Konuyla ilgili bu kısa giriş, metada tanın ne olduğu ve ne tür yeni gelişmeler getirdiğine ilişkin kısa bir tanıtımı hedeflemektedir. Bu makale ayrıca metadata hakkında bazı temel soruları ortaya koymaktadır: Hangi nitelikleri metadatayı World Wide Web üzerinde elektronik kaynakların tek biçim kaynak keşfinde bir araç yapmaktadır? Ve MARC gibi daha geleneksel kataloglama araçlarımızdan nasıl bir farklılık göstermektedir? Son olarak, metadata hakkında daha ayrıntılı bilgi içeren açıklamalı bir kısa bibliyografya sunulmaktadır.
Keywords: Metadata; İnternet; World Wide Web; Elektronik kaynaklar-kataloglama; MARC