Cumhuriyetin 75. Yılında Çocuk Yayınlarımızın Durumu - Tuncer, Nilüfer (Bilgi Dünyası, 2000)
Cumhuriyet'imizin 75. Yılı dolayısıyla 1923-1998 yılları arasında yayınlanmış çocuk kitapları nicelik yönünden incelenmiştir. Bu meyanda, çocuk kitaplarının toplam yıllık sayıları benzer ülkelerdeki sayılarla karşılaştırılmış; türler, telif/ çeviri olma durumları, gelişme ve eksiklikleri vurgulanarak ele alınmıştır. Sonuçta, özellikle son yıllarda, nitelikle ilgili bir gelişmenin görüldüğü, ancak nicelik olarak hala yetersiz kaldığı ve bazı türlerde çok az yayın yapıldığı saptanmıştır.
Keywords: Çocuk edebiyatı; Türkiye'de Çocuk Yayınları; Çocuk kitapları türleri