Belediyelerde Kültür Verisi Yönetimi Konusunda Personel Farkındalığı: Ankara Büyükşehir Belediyesi Örneği - Gezer, Haydar; Öztemiz, Semanur (Bilgi Dünyası, 2025)
Bu çalışmada, Ankara Büyükşehir Belediyesi örneğinde, belediyelerde çalışan personelin kültür verisi yönetimi süreçlerine ilişkin farkındalıklarının ve kurumsal performans değerlendirmelerinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Araştırmada nicel bir metodoloji kullanılmış ve veriler dört bölümden oluşan bir anket aracılığıyla toplanmıştır. Bulgular, personel arasında kültür verisi yönetimi farkındalığının geliştirilebilir düzeyde olduğunu göstermiştir. Katılımcıların çoğu, kurumun kültür verisi yönetimi konusundaki performansını kısmen yeterli olarak değerlendirmiştir. Çalışmada, kültür verisi yönetimi farkındalığı ile algılanan kurumsal performans arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Sonuçlar ayrıca, personelin kültür verisi yönetimi farkındalığının yaş, cinsiyet, eğitim durumu ve unvana göre farklılaşmadığını göstermiştir. Bu çalışmanın, yerel yönetimlerde kültür verisi yönetimi konusunda yapılacak daha fazla araştırmayı teşvik etmesi ve konu hakkındaki mevcut literatüre katkıda bulunması beklenmektedir.
Keywords: Personel farkındalığı; kurumsal performans; kültür verisi; kültür verisi yönetimi; belediyeler; Ankara; Türkiye