Elektronik Bilgi Kaynakları ve Bibliyografik Atıflar
DOI:
https://doi.org/10.15612/BD.2000.425Anahtar Kelimeler:
Bibliyografik atıflar, Elektronik bilgi kaynaklarına yapılan atıflarÖzet
Kısa bir süre öncesine kadar yararlanılabilecek bilgi kaynakları basılı materyallerle (kitap, dergi, rapor, vb. gibi) sınırlıydı; ancak bilgi teknolojilerindeki gelişmelerle kaynak çeşidinde de hızlı bir artış yaşandı. CD-ROM, elektronik kitap, elektronik dergi ve Web sitesi gibi elektronik bilgi kaynakları sadece günlük yaşamımızda değil akademik araştırmalarda da kullanılmaya başlandı. Araştırma raporlarında elektronik ortamda bulunan kaynaklara nasıl atıf yapılacağı konusunda farklı görüşler öne sürülmeye başlandı ve farklı atıf stilleri (APA, MLA, vd.) geliştirildi. Bu çalışmada elektronik ortamda bulunan elektronik kitap, elektronik dergi, web sayfası vb. gibi yayınlara nasıl atıf yapılacağı Amerikan Psikoloji Demeği'nin (APA) yayın kurallarından uyarlanarak örneklerle açıklanmaktadır.
İndirmeler
Referanslar
Carbone, N. (t.y.). Citing electronic sources. [<;evrimir;:i]. Elektronik adres: http://www.marlboro.edu/home/CitingElectronicSources.html (27 Eylul 2000].
Gates, B. {1999). Dijital sinir sistemiyle dil§Once htzmda 9alt§mak. (<;ev. Ali Cevat Akkoyunlu). istanbul: Dogan Kitapr;:1hk.
Guernsey, L. (1996, Ocak 12). Cyberspace citations scholars debate how best to cite research conducted on line. The Chronicle of Higher Education, s. A18.
Kennedy, A.J. (1999). The Internet: The rough guide (4th ed.). New York: Rough Guides Ltd.
Li, X. ve Crane, N.B. (1996). Electronic styles: a handbook for citing electronic information (2nd ed.). Medford, N.J: Information Today, Inc.
Page, M.E. (1996, $ubat 20). A brief citation guide for Internet sources in history and the humanities. H-AFRICA Humanities On-Line [<;evrimir;:i]. Elektronik adres: http://www2.h-net.msu.edu/~africa/citation.html [19 Eylul 2000].
Yayınlanmış
Nasıl Atıf Yapılır
Sayı
Bölüm

Bu çalışma Creative Commons Attribution 4.0 International License ile lisanslanmıştır.